Friday, 24 August 2012

CAHAYA 10

Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang...

Selawat dan Salam untuk Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda dan para sahabat...

Assalammualaikum wrt wbt..
Hai..minggu yang membosankan..
3 hari yg lepas, sy tak buat kerja apa sangat pon, lebih kepada 'lagha' jak..
Pagi-pagi masuk kerja dah start on9, FB, dan sebagainya.. telepon ofis pon senyap sunyi jak, berdering sekali dua jak, kurang aduan nmpaknya.. al-maklumlah, staff Istana pon ramai yang masih bercuti, jadi tiadalah aduan, lalala.. Minggu depan sudah pasti kesibukan melanda, dah hujung bulan, start buat laporan untuk claim..
Semalam (23hb) sy dan staff kat sini pergi curik tulang, hahaha.. kami pergi ke jalan TAR, dari jam 10pg hingga ke 2ptg, jalan-jalan shopping! sy sempat borong baju kurung cotton 4 pasang, semuanya RM125..mula-mula beli 3 pasang RM100, then ternampak pula kedai yang jual 4 pasang RM100, alamak! dah rugi.. huhuh.. sepasang baju tue jenis cotton pokodot, itu nak bagi my sis, dia minat sangat, so belikan je lah..yang lain is mines!heheh.. adik sy pula share jak dengan sy, tapi ada 1 jak yang dia muat, yang lain tak berapa nak muat, sebab sy pilih saiz M, dia badan saiz L, hihihi.. sorry Noly, next time ya~
Minggu depan sy pergi bercuti dengan family, yeah!!
InsyaAllah Terengganu menjadi pilihan kami..my sis & brother in-law tengah gigih cari tempat peranginan yang menarik, pantai yang boleh mandi, laut menbiru, chewah~ syoknya dapat bercuti..
Tapi yang tak berapa syoknya, sy gerak dari kL lambat sikit, my family gerak dulu =( apa boleh buat, cuti 29hb tidak diluluskan :( sy kena pergi ke Terengganu naik bas, alahai~  so, minggu depan isnin & selasa kena siapkan semua kerja, kena bagi Head apa yang dia nak untuk claim tue..
Na, na, na,na Ganu kite~
Sy ada 1 masalah.. yakni, borang kaji selidik yang diedarkan kepada polis-polis & askar belum habis diisi..dah banyak kali gak follow up dengan mereka, tapi mereka kata belum habis isi :( haissh..harap-harap isnin nie boleh complete semua borang dan start buat laporan, amin~





IM@TF: Siap kerja cepat boleh enjoy~ Permudahkanlah urusan kami Ya Allah..

Wednesday, 22 August 2012

CAHAYA 9

Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang...
Selawat dan Salam untuk Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda dan para sahabat...
Assalammualaikum wrt wbt..

Salam Syawal buat semua umat Islam..
Hari nie hari raya ke-4, sy dah start kerja dah.. tak ambil cuti lebih pon sebab mak tak bagi ambil cuti, hehe.. mak ada plan lain masa cuti Merdeka nanti, that why la.. time cuti Merdeka tue, my sis dekat Ganu tue cuti, so my mum plan nak buat family holiday, chewahh~ kami plan nak bercuti dekat terengganu, huhu..


Yeah!! Duit Raya dari Atok, lumayan~

Muhammad Ar-Rayyan Rizqin@bambam~


Dhia Umairah~


Dekat opis nie sunyi jak, tak ramai yang masuk kerja lagi.. so, sy pon tak berapa nak ada kerja, mengulor jap, hihi.. (kejap kew??) Raya tahun nie macam biasa jak..yang syoknya semua family members balik kL tahun nie, syok!! kami dah la susah skit nak gather2 nie, al-maklumlah sorang utara, sorang timur.. time raya la dapat jumpa abg, kakak dan anak2 buah, so cute!! tahun nie sy tak dapat duit raya pon, so sad =( eh, lupa..dapat, dapat.. RM50 dr my sis yg duduk dekat Ganu tue, heheh.. dan tahun nie gak sy stat beri duit raya pada anak2 buah serta sepupu sepapat yg lain, dah kerja katakan, lalala.. time paling syok is time berkumpul dengan sedara mara, meriah, ramai o0o0..sampai tak muat rumah, huhu..  Family Jaafar, u'll da best!!

My Little Cousin~

Girls~

Anak Dara~ (tapi ada yg tersesat, ibu mengandung pon ada, haiss..)


IM@TF: Hari ini sy dah start puasa 6, mak ajak, heheh.. ^_^ sahabat2 sudah? masih sempat lg, ada sebulan lg raya =p  

Friday, 17 August 2012

CAHAYA 8

Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang...
Selawat dan Salam untuk Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda dan para sahabat...
Assalammualaikum wrt wbt..

Sudah hampir sebulan kita berpuasa Ramadhan, pejam celik dah nak raya.. Perubahan? Peningkatan? dalam diriku mungkin hanya secebis cuma, tak banyak perubahan dan peningkatan yang berlaku.. sama seperti bulan-bulan biasa.. kenapalah diri ini tidak ambil peluang untuk meminta ampun kepadaNYA? adakah diri ini terlalu bongkak dan sombong pada yang Maha Pencipta?? Layakkah diri ini berlaku sedemikian rupa?? pada hal Dialah yang menciptaku, yang memberi segala nikmat yang ada.. aduhai..  sesungguhnya aku berada dalam kerugian.. =(   Menyesal?? haruslah.. Ramadhan datang setahun sekali jak, nak tunggu setahun akan datang makan masa..lama..sempatkah aku berjumpa dengan Rmadhan itu lagi? aiseeyy..kenapalah tak beringat dulu? kenapalah tak motivasi diri dulu? bila dah terlepas barulah terkinja-kinja nak pandang belakang ..dah terlambat bah.. =(


SeLaMat HaRi RaYa AiDilFitRi
MaaF ZaHir BaTiN
^_^





IM@TF: Maaf atas segala salah silap, segala tutur kata, segala perbuatan..tahu diri ini tidak sempurna..