Friday, 24 August 2012

CAHAYA 10

Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang...

Selawat dan Salam untuk Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda dan para sahabat...

Assalammualaikum wrt wbt..
Hai..minggu yang membosankan..
3 hari yg lepas, sy tak buat kerja apa sangat pon, lebih kepada 'lagha' jak..
Pagi-pagi masuk kerja dah start on9, FB, dan sebagainya.. telepon ofis pon senyap sunyi jak, berdering sekali dua jak, kurang aduan nmpaknya.. al-maklumlah, staff Istana pon ramai yang masih bercuti, jadi tiadalah aduan, lalala.. Minggu depan sudah pasti kesibukan melanda, dah hujung bulan, start buat laporan untuk claim..
Semalam (23hb) sy dan staff kat sini pergi curik tulang, hahaha.. kami pergi ke jalan TAR, dari jam 10pg hingga ke 2ptg, jalan-jalan shopping! sy sempat borong baju kurung cotton 4 pasang, semuanya RM125..mula-mula beli 3 pasang RM100, then ternampak pula kedai yang jual 4 pasang RM100, alamak! dah rugi.. huhuh.. sepasang baju tue jenis cotton pokodot, itu nak bagi my sis, dia minat sangat, so belikan je lah..yang lain is mines!heheh.. adik sy pula share jak dengan sy, tapi ada 1 jak yang dia muat, yang lain tak berapa nak muat, sebab sy pilih saiz M, dia badan saiz L, hihihi.. sorry Noly, next time ya~
Minggu depan sy pergi bercuti dengan family, yeah!!
InsyaAllah Terengganu menjadi pilihan kami..my sis & brother in-law tengah gigih cari tempat peranginan yang menarik, pantai yang boleh mandi, laut menbiru, chewah~ syoknya dapat bercuti..
Tapi yang tak berapa syoknya, sy gerak dari kL lambat sikit, my family gerak dulu =( apa boleh buat, cuti 29hb tidak diluluskan :( sy kena pergi ke Terengganu naik bas, alahai~  so, minggu depan isnin & selasa kena siapkan semua kerja, kena bagi Head apa yang dia nak untuk claim tue..
Na, na, na,na Ganu kite~
Sy ada 1 masalah.. yakni, borang kaji selidik yang diedarkan kepada polis-polis & askar belum habis diisi..dah banyak kali gak follow up dengan mereka, tapi mereka kata belum habis isi :( haissh..harap-harap isnin nie boleh complete semua borang dan start buat laporan, amin~





IM@TF: Siap kerja cepat boleh enjoy~ Permudahkanlah urusan kami Ya Allah..

2 comments:

Maryam Rahman said...

Wahhh sonok lettew nak gi ganu, mandi2 pantai bagai.. family me pun dah lama x buat aktvti cemtu.. agaknyer adik2 kene tunggu ada brother-in-law jugak gamaknye.. wohaaa!!!!

Cahaya Kebahagiaan~ said...

lalala... kami x jadi g bercuti kat ganu, kami balik kg, kedah jak, lala.. sambil tue boleh la me uruskan mengenai konvo tue, harap semua ok, amin3x..