Friday, 8 November 2013

CAHAYA 25

Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang...

Selawat dan Salam untuk Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda dan para sahabat...

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Assalammualaikum wrt wbt...

Syukur atas segala nikmat yang di beri..alhamdulillah..
Sentiasalah mengucapkan syukur agar menjadi hamba yang sentiasa bersyukur ^_^

Today, 8 November 2013..
My birthday =)
Alhamdulillah..setahun lagi menjangkau usia tua ku..
Setahun lagi kubur memanggil-manggil ku..
Allahuakbar..bila-bila masa sahaja masa itu akan tiba..
Moga Allah menjemputku pada mana aku benar-benar beriman kepadaNya..


Besday cake, nyam, nyam..

3 November 2013..

My new status..

"Tunangan Orang.."

Alhamdulillah, majlis pada 3 Nov berjalan lancar..
Selepas zohor rombongan pihak lelaki bertolak dari rumah menuju ke rumah ku..ada dalam 9 buah kereta yang datang..fuyoo..ramai kot, hihi..dah macam rombongan kahwin pon ada, walhal baru rombongan meminang, huhu.. 

Disebabkan 9 buah kereta yang datang, kami pihak perempuan menyediakan kemudahan dan keselesaan para tetamu dengan menyediakan khemah untuk mereka berteduh ^_^
Sebaik rombongan lelaki sampai, hujan pon turun membasahi bumi..syukur..hujan rahmat =)


Rombongan pihak lelaki di jamu dahulu sebelum apa-apa perbincangan dijalankan..kita kasi penuh perot dulu, baru heppy nak bincang-bincang =E ana dok dalam bilik je la, nasib ada Safuraa & Laila datang, ada la teman sikit..tak dak la gabra, huhu.. *berdebar-debar tunggu rombongan lelaki datang, tak senang duduk..*

Lepas semua selesai menjamu selera, tiba-tiba.... jeng..jeng..jeng..

'knok..knok..knok..'
Assalammualaikum.. (makngah ketuk pintu nak masuk bersama wakil pihak lelaki..)

Waalaikumusaalam.. (dalam keadaan serba tak kena, dup dap, dup dap..)

Muncullah wajah-wajah yang di kenali yakni bakal emak mertua dan adiknya..
Then ada 1 wajah jua yang turut dikenali yakni nenek kepada tunangku..  *_^
Wakil yang menyarung cincin di jari manisku adalah nenek tunangku, lagi la bedebar that time..
Memang serba tak kena..nak salam dulu ke nak sarung cincin dulu ekz??
Mana satu nie? adoi..
Last-last nenek sarung cincin dulu, then baru salam n cium pipi, so sweett...
Sebelum sarung cincin tue makngah suruh wakil memperkenalkan diri dulu, hihi..

"Saya nenek kepada Syahrul.."  wink, wink..


Alhamdulillah, selesai suda majlis menyarung cincin..
ekz..sarung cincin pon di kira majlis ke ekz? huhu..
Then, sepupu sepapat tunang masuk bilik berborak dan bergambar =)
Pheewiittt...dah macam artis uollss...hihihi...

After semua dah selesai, ada majlis doa selamat pula..
Yang nie di ketuai oleh pakngah..
Doa selamat semperna dapat bakal menantu + dapat cucu baru :)
My sis, K.dila baru lepas melahirkan anak pada 2 Nov 2013 ^_^
Semuanya alhamdulillah di permudahkan olehNya..

Nur Zahra~
Moga menjadi anak yang solehah~


Now, we are busy on preparing for our Walimah..
Pray for us ^_^

*Semua barang hantaran saya kakak ipar yang buat dan gubah..K.aifa, thank you so much!!
aipp..saya pon ada buat gak taw barang hantaran, gubah sendiri..claass kau jah =p 
Kretiff tak?hihihi...





IM@TF: Doakan dipermudahkan urusan walimah saya yea wahai pembaca yang budiman~

No comments: