Thursday, 18 December 2014

CAHAYA 30

Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang...

Selawat dan Salam untuk Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda dan para sahabat...

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Assalammualaikum wrt wbt...

Wah..wah..
Lama sungguh tak menulis di blog nie..
Ada sesape rindu saya tak? hihi..
Saya yang merindui kalian semua, subahanallah..

Alhamdulillah..
2015 akan tiba tidak lama lagi..
2014 sudah hampir ke penghujungnya..
Semuanya berjalan dengan pantas, tidak sempat untuk menoleh kebelakang untuk membuat perkiraan dosa-dosa yang lepas..
Moga masih ada lagi peluang, ruang untuk ku bertaubat dan mendekatkan diriku kepada yang Maha Pencipta..


Untuk pengetahuan semua, tidak lama lagi bakal khalifah ku akan lahir ke dunia yang fana ini, insyaALLAH..moga Allah permudahkan urusanku sepanjang melahirkan khalifah ini..

Inilah amanah Allah yang berat yang akan kami pikul sebagai seorang mama & daddy =)
Doakan kami agar berjaya mendidik bakal khalifah ini supaya menjadi hamba Allah yang beriman & bertaqwa, aminn.. 

Syukur atas nikmat ini Ya Allah..
Kau kurniakan nikmat ini jua kepada pasangan yang masih belum merasainya..amin..


I LOVE ALLAH
I LOVE RASULULLAH
I LOVE MY HUSBAND
I LOVE MY FAMILY
I LOVE ALL OF U..

^_^


IM@TF: Now, saya dah sarat 9 bulan, tunggu time untuk deliver baby je nie.. doakan saya selamat dan di permudahkan melahirkan khalifah ini ya..ampun maaf andai diri ini pernah menguris hati kalian..mohon doa~


Monday, 21 July 2014

CAHAYA 29

Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang...

Selawat dan Salam untuk Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda dan para sahabat...

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Assalammualaikum wrt wbt...

Salam Ramadhan.. ^_^

Lama benar tidak update blog comey nie..
Bz je memanjang..bila ada time free, time tue juga la time untuk berehat =)
Apa-apa pon syukur alhamdulillah, masih berkesempatan untuk menulis..


Ramadhan dah hampir ke penghujungnya..
Tapi Ramadhan ni bukanlah Ramadhan ku yang terbaik, banyak yang 'largha'..
Moga ALLAH sampaikan diri ini untuk berusaha berebut Ramadhan tahun hadapan dan seterusnya..
Akan ku berusaha sebaiknya merebut Ramadhan itu sebelum diri ini di panggil olehNYA..insyaALLAH ^_^
Moga dipekenankan, amin..


Tahun nie adalah tahun pertama berpuasa dan beraya dengan suami..
acecece..macam-macam ragam ada..
Bila kita dah duduk sebumbung, sebantal, sekatil dengan pasangan kita, baru kita benar-benar kenal siapa dia sebenarnya :)
Ragam, perangai, sikap dan sebagainya..
Bila kenang kembali, boleh buat senyum sorang-sorang..
asiymeenn...

I'm In Love With My Husband ^_^   *wink, wink*

Ada pula yang termuntah nanti baca tulisan kali nie, wee~


Anyway, Selamat Berpuasa dan Hari Raya in Advance ya =)



IM@TF: Maaf Zahir Batin~

Friday, 24 January 2014

CAHAYA 28

Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang...

Selawat dan Salam untuk Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda dan para sahabat...

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Assalammualaikum wrt wbt...


Hai.. Tora datang lagi, hihihi..
Tadi punya post tak boleh campur dengan post yang kali nie..
Tadi khas untuk sahabat..
Now, turn to talk bout my life, weee~
*tadi mood sayu, sedih..sekarang tukar kepada mood hepy*


Wokey..serakang dah hampir penghujung bulan Januari..
That's mean I only have 2 months ago for my weeding..wohaa~
How my feeling??
Of cource la bedebar-debar..excited..
aishh..semua feeling lorh ada..

Persiapan..
So far nampak macam dah settle semua..
Tapi bila pergi details lagi, ada banyak yang belum settle..adoi..

For instant: pelamin tak book lagi..barang hantaran ada 1 benda tak beli lagi.. tudung for nikah & kenduri belum beli & plan lagi..goodies bag apa pon tak beli..huhuh..

Amacam?? 
Yang di list nie yang terlintas dekat fikiran baru =P
InsyaALLAH sempat settle semua before the day rite?? ^_^

Sekarang tengah pulun nak isi borang-borang yang berkaitan..
HIV Test pun belum buat, huhu..
Bakal Zauj dah settle semua, borang dia pon dah ada dekat saya..
Pantas dan tangkas, hukhuk :)

HIV Test~

Kursus Pra-Perkahwinan kami ambil kali ke-2..
Maklumlah, nak sama-sama dengar kononnya, heheh..
Dulu ambik masa dekat UUM, itu pon free, sebab jadi AJK for that program..
Bila jadi AJK, fokus pon ke Laut la..
AJK kena pastikan makanan cukup la..peserta cukup la..itu la, ini la..
Tue yang plan ambil kali ke-2 with bakal zauj =)

Time kursus tue ada penceramah bagi advice suruh makan Asid Folic..
So, cari la dekat farmasi..and finally jumpa..
Sekarang dok menghadap ubat tue la..huhu..
Moga bermanfaat kelak : )

Kena habiskan sekotak ni, wohhaa~


IM@TF: Debaran kian terasa~

CAHAYA 27

Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang...

Selawat dan Salam untuk Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda dan para sahabat...

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Assalammualaikum wrt wbt...

Syukur atas kesempatan yang diberikan olehNya untuk meng'update' blog tanpa huni nie, hihi..
Alhamdulillah..

Sayu hati ini apabila terbaca catatan perjalanan seorang sahabat..
Sahabat lama..
Seorang yang ceria..
Sentiasa mengembira orang di sekelilingnya..
Murah dengan senyuman, tawa yang bersahaja..

Namun kini..
Cerianya hanya di raut wajahnya..
Bukan di jiwanya..
Dia lemah..semakin lemah setiap hari..
Sedang aku tidak tahu akan sakitnya..
Doaku agar dirinya sehat sediakala..
Doaku agar dirinya sentiasa di bawah rahmat yang Maha Esa..
Kerana aku hanya mampu berdoa untuk mu sahabat..

)=

Doakan untuk sahabat saya yea semua..
Allah itu Maha Mengetahui..


IM@TF: Hohohoo..Wonderpets, kami tak besar dan kami tak kuat, lalalal... (lupa lirik)